EN

Magunkról


A VEGAMA Kft. 2008 tavaszán jött létre abból a célból, hogy komoly értékesítési alternatívát kínáljon a dél-alföldi termőtáj tapasztalt, megfelelő üzemi méretek mellett, hatékonyan gazdálkodó termelői számára. Filozófiánk szerint e gazdabázis alkalmas arra, hogy kiváló minőségben és magas volumenben állítson elő magas beltartalmi értékű, jól fogyasztható ízletes zöldséget és gyümölcsöt legyen szó mind hazai, mind pedig külföldi piacokra történő értékesítésről.

Cégünk közel egy évet töltött el azzal, hogy megtalálja az elképzelt értékesítési modellhez szükséges termelő partnereket. A felkészülés alatt nem kereskedtünk, tanácsadói tevékenységünkkel viszont számos hazai és külföldi partnerünk munkáját segítettük. 2009 év elején kezdtük meg a zöldség-gyümölcs felvásárlást és értékesítést, melynek nettó árbevétele 2015-re meghaladta a 2,5 milliárd forintot. Fő profilunk a frisspiaci magyar zöldség-gyümölcs felvásárlása, csomagolása és direkt értékesítési csatornákon keresztül a fogyasztókhoz való eljuttatása. Cégünk Forráskúton, Szegedtől 25 kilométerre, az M5-ös autópályától 8 kilométerre, a dél-alföldi zöldség-gyümölcs termesztési körzet középpontjában található. 3000 m2-es raktárral, 1000 m2-es hűtőkamrával, saját kamionparkkal, többféle csomagológéppel rendelkezünk. Az árut a körzetben található termelőktől vásároljuk, többen kizárólag a cégünk részére termelnek. Sokan közülük igen komoly technológiával rendelkeznek: termálvizes fűtésű üvegházzal, fűtött-, illetve hidegfóliás kertészetekkel. A fentiekből következően igen komoly termelői bázissal rendelkezünk, melyre alapozva folyamatosan biztosítjuk a megfelelő minőségű, mennyiségű és frissességű áru eljuttatását a kívánt csomagolásban Partnereink részére.
A térségben 2008-tól napjainkig több felvásárló cég illetve TÉSZ nem fizette ki a termelők által hozzájuk beszállított áru értékét. Ezen ok miatt cégünk egyfajta missziónak tekinti ezen termelők segítését, integrálását a saját, jól működő rendszerünkbe, a hatékony értékesítés révén lehetővé téve számukra a folyamatos megélhetést nyújtó termelést.

A stabil gazdálkodás érdekében partnereink jelentős része biztos tőkeháttérrel rendelkező multinacionális áruházlánc, de jelentős az exporttevékenységünk is. Legfontosabb partnereink: Penny, Lidl, Spar illetve Lidl (RO,SK). E partnereknek köszönhetően 45 napot meghaladó követelésállomány mértéke elenyésző.

Császár Szabolcs
Ügyvezető Igazgató